Meer onderwerpen vindt u door op de menubalk hierboven op Rundvee te klikken.

Rundvee

Diergeneesmiddelen Pyrogenium, Immulon en Coffea vanaf nu verkrijgbaar bij onze praktijk

De vier diergeneesmiddelen Pyrogenium Compositum, Immulon Injectie, Immulon Oraal en Coffea Praeparata worden vanaf april 2021 vermarkt onder het nieuwe merk VETstyle, een exclusief merk van natuurlijke producten voor dierenartsen. Voor deze homeopathische diergeneesmiddelen is in oktober 2020 door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) een handelsvergunning verleend (REG NL H) met kanalisatiestatus UDA. Dit is het resultaat van een aanvraagprocedure, die in 2014 is gestart voor alle homeopathische diergeneesmiddelen in Nederland, om te voldoen aan de nationale en Europese wetgeving. Vanaf heden zijn Pyrogenium, Immulon en Coffea ook bij onze praktijk verkrijgbaar.

 

 

  • Pyrogenium Compositum: een injectievloeistof voor runderen, paarden, varkens, schapen en geiten. Met goedgekeurde indicaties voor rund: bij ziekten met koorts, verminderd algemeen welbevinden door plaatselijke ontstekingen (zoals uierontsteking, baarmoederontsteking, tussenklauwontsteking, luchtweginfecties).
  • Immulon Oraal + Injectie: oplossing voor oraal gebruik en oplossing voor injectie bij runderen, paarden, varkens, schapen en geiten. Met goedgekeurde indicaties voor rund (kalveren): ter harmonisering van het metabole en sensorische systeem bij pasgeboren kalveren (bijvoorbeeld bij ziekteprocessen met koorts en ontstekingen zoals diarree, luchtwegaandoeningen).
  • Coffea Praeparata: oplossing voor oraal gebruik bij runderen, paarden, varkens, schapen, geiten, honden, katten, konijnen en cavia’s. Ter harmonisering van het metabole en neuro-sensorische systeem, door versterking van het ritmische systeem: voorbehoedend en ter behandeling van diarree en luchtwegaandoeningen van jonge dieren.

Als ondersteunende therapie bij:

– verstoringen van de algemene gezondheidstoestand

– aandoeningen gepaard gaand met koorts

– doorbloedingsstoornissen

– afgenomen eet en zuigbehoefte

– verstoring van de gastro-intestinale motiliteit

– luchtwegaandoeningen

De toepassing van dit antroposofische diergeneesmiddel in genoemde toepassingsgebieden is uitsluitend op lange traditie gebaseerd. Bij ernstige vormen van deze ziekten, is klinisch onderbouwde therapie geïndiceerd.

Ook zijn er aanvullende diervoeders, -dieetvoeders en verzorgingsproducten te verkrijgen onder het merk VETstyle:
  • LactaQuit: ondersteunt het vlot droogzetten van koeien, schapen en geiten. Het beïnvloedt de melkdrang waardoor de melkstroom wordt verlaagd en de druk in de uier afneemt.
  • BronchiPlus: voor het behoud van gezonde luchtwegen en eet- en drinklust.
  • DiarFlor: stabiliseert de darmen en ondersteunt de fysiologische spijsvertering bij kalverdiarree.
  • Vet Violetspray: verzorgingsspray die natuurlijk huidherstel ondersteunt bij onthoornen.

 

Het gebruik van eerste keus mastitis injectoren

Onlangs zijn op de Nederlandse markt eerste keus mastitis injectoren verschenen. Otlis Sampimon (Zoëtis) heeft een presentatie gehouden over het gebruik van deze middelen. Wanneer moet ik een eerste keus middel gebruiken? Zijn deze middelen geschikt voor alle soorten mastitis? Dit zijn slechts 2 vragen die op deze avond onder andere behandeld zijn. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om deze presentatie bij te wonen, dan praten wij u graag even bij. Neem hiervoor even contact op met de praktijk tijdens de openingstijden.

Salmonella workshop

Dinsdag 20 december is er een Salmonella workshop georganiseerd. In deze workshop zijn alle belangrijke aspecten omtrent de aanpak van deze lastige aandoening aan bod gekomen. Heeft u deze workshop nog niet gevolgd en wilt u bij een volgende gelegenheid wel aanwezig zijn, dan kunt u zich bij de praktijk opgeven. Bij voldoende belangstelling is het dan misschien toch nog mogelijk een workshop te organiseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alle Oostindjer (oostindjer@dapmarum.nl). Ook kunt u telefonisch contact opnemen via de praktijk (0594-641600)

hond golden retriever goldenretriever marum-grootegast

Bestellingen

Medicijnen voor landbouwvee en huisdieren.

kat poes katten poezen dierenkliniek

Openingstijden

Openingstijden, consult, spreekuren.

null

Afspraak maken

Bekijk onze agenda.

null

Nieuws

Interessante artikelen omtrent DAP Marum