Chippen en registreren

Bekijk voor de nieuwste regelingen aangaande het chippen en registreren ook onze home-page voor de gezelschapsdieren.

chippenChippen is een verplichting als u met uw hond, kat of fret naar het buitenland wilt, maar ook bij vermissingen is het gechipt en geregistreerd zijn van uw huisdier een handig hulpmiddel om uw huisdier weer snel terug te krijgen.

Bij het chippen word een klein transpondertje (zie foto) onder de huid tussen de schouderbladen ingebracht met een speciale naald. Met een chipreader (bij dierenartsen ,dierenambulances en asiels aanwezig) kan de transponder worden afgelezen. De transponder blijft het hele leven werkzaam, en is klein genoeg dat uw huisdier hier nooit last van zal hebben.

Om uw huisdier weer bij u terug te kunnen bezorgen is het wel nodig om uw huisdier met bijbehorende chipnummer te registreren. Dit kunt u eenvoudig op de website van Back Home Club zelf regelen. Het is zelfs gratis als u uw huisdier door ons hebt laten chippen.

De verplichte I&R (Identificatie & Registratie) van pups door de fokker (ook de gelegenheidsnestjes) bij de overheid (Dienst Regelingen) is niet kosteloos. Indien u een pup (maar ook geïmporteerde hond) aanschaft, vraag dan altijd of deze is aangemeld bij het Ministerie. Zie ook: Malafide hondenhandel.

Voor katten bestaat geen verplichte I&R.

Het is mogelijk om met behulp van een Pet Porte, dit is een kattenluik dat de chip in uw kat herkent, ongewenste katten uit uw huis te weren. (voor meer informatie klik op de afbeelding)

Het chippen en registreren is sinds 1 april 2013 verplicht voor alle na deze datum geboren of geïmporteerde honden. Voor meer informatie kunt u hier klikken. Informatie omtrent het verplicht chippen en registreren voor “professionals” (fokkers, handelaren, asiels en pensions) kunt u vinden door op het logo van het LICG te klikken.

Voor fokkers is hier een beknopte handleiding voor de manier waarop u de pups kunt registreren nadat wij ze hebben gechipt: handleiding registratie pups

Voor informatie kunt u bellen tussen 8.00 en 17.30 uur met 0594-641600

Backhome Club logo
Kattenluik katteluik kat luik

chip pup verplichtHet chippen en registreren is vanaf 1 april verplicht. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Naar de databanken voor chipnummers? Klik hier

licg

Informatie omtrent het verplicht chippen en registreren voor “professionals” (fok
kers, handelaren, asiels en pensions) kunt u vinden door op het logo van het LICG te klikken.