Meer onderwerpen vindt u door op de menubalk hierboven op gezelschapsdieren te klikken.

Gezelschapsdieren

labrador puppies

Wilt u een nestje bij uw teef? Vraag dan een UBN aan!

Vanaf 1 november 2021 is het verplicht om de registratie van de chips en de paspoorten te registreren volgens specifieke regels. Ook als het maar een éénmalig nestje betreft! (bron: Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit)

  • U registreert zich bij RVO en krijgt een uniek nummer (UBN, verplicht vanaf 1 november 2021). Houd dit nummer bij de andere stappen bij de hand.
  • U moet honden binnen 7 weken na geboorte laten chippen. Dit kunt u door beroepsmatige chippers of dierenartsen laten doen. Hiervoor hebben wij wel uw UBN nodig!!! (Anders kunnen wij niet chippen.)
  • U moet honden binnen 7 weken laten voorzien van een paspoort (verplicht vanaf 1 november 2021). Alleen dierenartsen kunnen paspoorten uitgeven. Hiervoor hebben wij wel uw UBN nodig!!!  (Anders kunnen wij geen paspoort uitgeven)
  • U moet honden binnen 8 weken registreren bij een van de aangewezen databanken. De lijst met aangewezen databanken vindt u op RVO.nl. De gegevens worden van daaruit overgezet naar een centrale databank beheerd door RVO. Dit is een andere registratie dan die door de dierenarts wordt gedaan. U moet zelf deze registratie (geboortemelding) verrichten. Wij adviseren u om hiervoor de databank van BackHomeClub te gebruiken.
  • Bij verkoop aan een nieuwe eigenaar moet deze het dier op zijn naam registreren. De vorige eigenaar moet het dier afmelden.

 

 

Ook bij de aankoop van een hond of indien u een hond importeert zijn de regels aangepast!

Koop geen hond zonder chip

Het is volgens de wet verboden om een hond zonder chip en registratie te kopen. Straks moet u er ook op letten dat de hond een paspoort heeft. U weet zo meer van de geschiedenis van het dier. U kunt dan bijvoorbeeld controleren wie de moeder is en of de hond zijn inentingen heeft gehad. Verkopers die honden verkopen zonder paspoort, chip en registratie houden zich niet aan de wet. Zij willen waarschijnlijk onzichtbaar blijven voor de overheid. Vraag u dan af of deze persoon het beste met de hond voor heeft.

Heeft u per ongeluk een hond gekocht zonder registratie? Bent u opgelicht met een vals paspoort? Vraag dan in ieder geval direct een UBN aan. En laat uw nieuwe hond door de dierenarts registreren bij een aangewezen portaal.

Chocolade vergiftiging bij honden

Indien uw hond chocolade heeft gegeten kan dit giftig voor uw hond zijn. Wat hierbij telt is de hoeveelheid van de stof Theobromine die opgenomen is. Deze verschilt met de soort chocolade.

Om een inschatting van de giftigheid voor uw hond te kunnen maken kunt u de “Chocolate Toxicity Calculator” gebruiken.

Kattenziekte (Panleucopenie)

Regelmatig steekt de aandoening kattenziekte de kop weer op. Het betreft een virusziekte waarbij de kat ernstig ziek wordt en veelal sterft.

U kunt gemakkelijk voorkomen dat uw kat deze ernstige ziekte oploopt door uw kat te laten vaccineren. In het normale vaccinatieschema dat wij hanteren zit ook altijd de vaccinatie tegen kattenziekte.

Vermist of gevonden

HD foto’s

Indien u van plan bent een nestje te fokken en er officiële HD foto’s gemaakt moeten worden kunt u dat bij ons laten doen.

Wel willen wij u vragen vooraf een account aan te maken bij “De Raad van Beheer” zodat de registratie van de foto’s op uw naam kan plaatsvinden.

Senioren

senior kat seniorenmaand
hond golden retriever goldenretriever marum-grootegast

Bestellingen

Medicijnen voor landbouwvee en huisdieren.

kat poes katten poezen dierenkliniek

Openingstijden

Openingstijden, consult, spreekuren.

null

Afspraak maken

Bekijk onze agenda.

null

Nieuws

Interessante artikelen omtrent DAP Marum