Röntgen diagnostiek

Sinds mei 2006 beschikt de Dierenkliniek Marum over de nieuwste apparatuur om röntgenfoto’s te maken. Met deze apparatuur zijn wij nog beter in staat haarscherpe foto’s te maken waardoor een nog betere diagnostiek mogelijk is. Ook is het nu mogelijk om foto’s digitaal naar een specialist te sturen voor een snelle diagnose.

De foto’s worden nu digitaal ontwikkeld. Hierdoor kunnen wij (in tegenstelling tot bij conventioneel gemaakte foto’s) de kleinste verschillen in “zwarting” accentueren, waardoor zeer kleine verschillen, die anders met het blote oog niet te onderscheiden zijn, nu zichtbaar worden. Ook is het nu mogelijk een detail op een foto uit te vergroten.

Tevens kunnen wij u aanbieden de foto’s van uw huisdier op een CD te branden, zodat u ze thuis op de computer nog eens rustig kunt bekijken. Het programma waarmee u deze foto’s kunt lezen en bewerken wordt meegeleverd op dezelfde CD. (de foto’s op deze site zijn helaas niet erg duidelijk doordat dit speciale programma niet gebruikt kan worden)

Voor de liefhebbers kunnen we de digitale foto ook “uitprinten” op een conventionele röntgenfoto.

Voor informatie kunt u bellen tussen 8.00 en 17.00 uur met 0594-641600

Rontgen rontgenfoto hond ruggewervel

Borstholte hond

Rontgen rontgenfoto kat blaassteen blaasstenen

Blaasstenen kat

Rontgen rontgenfoto kat bekken

Bekken kat